I helga som var lagde jeg pulled pork med coleslaw og dette fant jeg ut at jeg bare MÅ dele med deg! Krydderblandingen jeg brukte er et kapittel for seg selv, så handlelista ingredienslista kan se veldig lang ut, men er du glad i forskjellige krydre som jeg er – så har du sannsynligvis en god del av det i skapet fra før. Jeg deler opp i to deler for at det skal være enklest mulig her. Krydderblandingen fant jeg forresten oppskrift på inne på et forum, så den er aldeles ikke min egen. (edit: den er Monamelona i kommentarfeltet sin! Sånn, så har vi kreditert også. *nikke* )
Du trenger:
Til krydderblandingen og grisen:
- 1 1/4 dl olje (gjerne kokosolje eller annen olje som tåler litt høy varme)
- 3 SS malt spiskummin
- 2 SS malt koriander
- 1 SS paprikapulver
- 1 1/1 TS kajennepepper
- 1 TS gurkemeie
- 1 TS oregano
- 1/2 TS hvit pepper (du kan bruke sort om du vil, jeg liker bare hvit bedre)
- 2 SS presset/finhakket hvitløk
- 1/2 dl finhakket bladpersille
- 1/2 dl sitronsaft
- En stor bit av en gris uten bein. Jeg brukte det Meny så fint kalte «svinestek» (bruk gjerne bog eller skulder hva du nå vil, det viktigste er at det er litt fett på – indrefileten kan du bruke til noe annet.) som veide 1,8 kilo.
Du gjør:
Hell oljen i en kjel eller stekepanne, sett på middels varme og kast oppi de tørre krydrene og varm det til du synes det lukter bra. Videre blander du dette sammen med hvitløken, persillen og sitronsaften og masserer grisen din godt! Tenk at du skal få krydderblandingen inn i alle sprekker og dekke alt. Flytt grisen din over i en ildfast form eller noe og sett det hele inn i ovnen din som du har forvarmet til 240 grader. Her skal den nå stå i 20 minutter før du tar den ut og pakker den godt inn i aluminiumsfolie og skrur ovnen ned til 140 grader. Når grisen er pent pakket inn kan du plassere den i den ildfaste forma eller plata som du brukte i sted (folien kan lekke, og det er greiere å rengjøre dette enn selve ovnen) og putte inn i ovnen igjen. Nå skal den stå der og storkose seg i 8 timer. Jepp, 8 timer. Etter åtte timer tar du den ut og da skal den være så mør at du kan rive den i strimler med to gafler.
Når grisen straks er ferdig kan du bruke fem minutter på å lage coleslaw. Jeg lagde en veldig enkel en som ble så god at den forsvant før jeg fikk tatt bilde!
Du trenger:
- 1 spisskål eller en liten hodekål (kinakål kan nok også brukes)
- 1 løk (bruk den du foretrekker, jeg brukte vanlig gul kepaløk fordi det var det jeg hadde.)
- Noen gulrøtter
- 3-4 SS majones
- Sterk sennep
- En skvett eplecidereddik (den kan du sikkert bytte ut med annen eddik)
- En sprut sitron
- Salt (bruk gjerne litt ekstra siden det ikke er salt i krydderblandingen til grisen)
Du gjør:
Finstrimle grønnsakene og putt de i en bolle som er stor nok til at du kan løfte og vende litt på det uten at du søler. Bland resten av ingrediensene sammen i en skål og hell det over grønnsakene. Bland godt. Så spiser du litt for mye av både dette og grisen. Da har du spist pulled pork med coleslaw.
Ååå, så godt! Jeg har hatt lyst til å lage pulled pork kjempelenge og nå har jo du testet ut en oppskrift som så rågod ut! Jeg tenkte å lage den i jerngryta mi, da. Mmm…
Det funker helt fint å lage i jerngryte! Itjnå stress 😀
Hoi! Men hvordan gjøre dette med leirgryte? Uten lokk tjue minutter og med i åtte timer, f.eks.?
Om du har leirgryte tenker jeg du ikke trenger å gjøre annet enn å sette den inn i ovnen med lokk som med alt annet 🙂 De tyve minuttene er mest for å få farge og sånn. Det får man jo likevel med leirgryte, så vidt jeg vet.
Kool kool!
Krydderblandingen er tatt fra de mauriske svinekebabene! Så kult at du lager pulled pork med den blandingen! Kanskje jeg må prøve det!
Ja det stemmer! Jeg hadde skrevet ned krydderoppskriften og rent glemt hvor den kom fra annet enn forum! Det er SUPERGODT! Skikkelig suksess-krydder 🙂
Tilbaketråkk: Pico De Gallo | Vaskeklut