Lørdagspizza

Når man spiser lavkarbo er hvetemel fyfy. Men så har det seg sånn da, innimellom har man lyst på maten «alle andre» også spiser. Hva gjør man så da? Jo, man søker etter alternativer. Etter litt opp og ned fant jeg ei oppskrift i bloggen til Loone. Jeg modifiserte den litt, og resultatet ble ca slik:

Pizza på lavkarbomåten

Du trenger:

  • tre egg
  • 2 dl cottage cheese
  • 100 gram hvitost
  • evt krydder

Slik gjør du:

Skill eggene og pisk hviten stiv. Mos cottage cheese og eggeplommer sammen og tilsett hvitosten, tilsett evt krydder. Så vender du dette veldig forsiktig inn i eggehviten. Rør minst mulig. Så kliner du smørja utover et bakepapirkledd stekebrett og smeller herligheten inn i ovnen (som du har forvarma til 180 grader) på nederste rille, i 15 min, eller fram til smørja er gått fra gul til lys brun. Så tar du den ut igjen, slenger på alt fyllet du vil ha (dette har jeg lært er individuelt), jeg valgte ketchup (jadajada, jeg tåler ikke tomatpuré så godt.), kjøttdeig, løk og sopp denne gangen. Med masse ost på toppen. Så smeller du det inn i ovnen igjen, til du synes det ser ferdig ut.

Slik ble altså min pizza seende ut. Kanskje ikke det mest delikate bildet, men det får gå. Det smaker pizza. Såklart smaker det IKKE hvetebunnspizza, for den som måtte være så dum å tro det. Anbefaler forresten kniv og gaffel. Spis pent!

6 responses

  1. Skal du gå på lavkarbo må du lære deig å lage deig til alt mulig av johannesbrødkjernemel! Og et annet, liknende pulver jeg ikke husker hva var. Det høres i hvert fall bedre ut enn den smørja der. 😛

  2. Gert: jeg kan å lage deiger og brød etc av johannesbrødkjernemel, fiberhusk og slike greier. 😉 Foreslår at du smaker det, for som Kagee over her sier, det er ikke omelett, det er en annerledes pizza! In fact, det smaker ikke egg i hele tatt synes nå jeg. Men, hver sin smak! Du kan jo tipse meg om en pizzadeig som passer et slunkent studentbudsjett? Så lenge det ikke inneholder soya eller fnørten ingredienser jeg ikke får tak i til en ålreit penge på Rema. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s