Om ostekaker og giraffer

Jeg lovte Kristin at jeg skulle lage et nytt oppskriftsinnlegg.  Jeg liker ikke å bryte løfter, så hun skal få et kakeinnlegg.

Jeg hadde bursdag i forrige uke, så jeg lagde ostekake for å feire. Nå har det seg slik at jeg ønska en mel- og sukkerfri kake, så jeg lagde etter en oppskrift jeg fant på et forum, bare med litt justeringer. Here it goes:

Ostekake lavkarbostyle

 • 1 boks seterrømme
 • 1 pk kremfløte (1/3l)
 • 125 gram kremost (naturell)
 • 7 gelatinplater
 • 4 dl sterk Fun light-saft med sitron- og limesmak (bruk vanlig gele om du heller vil det)
 • 250 gram grovhakkede mandler
 • 100 gram mykt meierismør

Pisk fløten til krem, ikke smør. Rør inn osten og rømmen sammen safta du har smelta gelatinplatene i (framgangsmåte står på pakken) og la det stå en time eller to i kjøleskapet om du ikke har en tett form. Flytende greier dette nemlig.

Bland mandler og  smør til en ålreit masse (akkurat som du ville gjort om du skulle lagd kjeksbunn) og fordel det i bunnen av en bakepapirkledd springform. Fordel så ostekakerøra over der igjen, kle med plast- eller alu.folie slik at kaka ikke smaker «kjøleskap» når du skal spise den og sett den i kjøleskapet. Jeg lot min stå over natta.

Når den er stivnet kan du spise den som den er, eller lage gelelokk. Jeg lagde gelelokk med samme type saft som jeg hadde i fyllet. Altså. lag 4 dl saft med 7 gelatinplater (mindre eller mer saft og gelatin etter ønske). Jeg synes fargen på safta var altfor bleik, så jeg hadde i noen dråper gul konditorfarge. La geleen tykne litt før du heller den på kaka, dekk til med folie og la stå i kjøleskap i noen timer igjen. Ferdig!

Jeg fikk noen fine pakker og. Jeg har blant annet fått en Gorillapod, frisørtime, gavekort, penger, veske, bok om smykkelaging og tidenes giraff. Mammaen min er så flink til å tegne giraffer altså!

Er den ikke fin?

At jeg ikke fikk vise den i bloggen har jeg glemt.

4 responses

 1. Kakeinnlegg! 😀 Det er jo nesten som om du kjenner meg! Hoho.

  Hjalp dog ikkje på kakesvolten min – det er 17.mai og eg har ikkje ete eit einaste stykke… *sukk*

  Mora di er forøvrig eit naturtalent kva sjiraffar angår 😉

 2. Den så veldig, veldig god ut! Takk, nå ble jeg sulten… *tusle ut av bloggen og late som at kaker ikke eksisterer*

 3. Sv: Oj, jeg vet ikke hva jeg skal si.. Tusen takk for så mange fine ord! Det er sånne tilbakemeldinger som gir meg enda mer lyst til å fortsette med bloggingen! 🙂
  Jeg skal fortsette å kjempe, vet du. Etter en god del krøll de siste ukene, føler jeg meg ganske klar til å starte på igjen.
  Må si det en gang til: Takk!
  Klem fra meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s