Tenker jeg forsøker meg på litt mer matblogging, jeg. Får jo helt absurd mange besøkende bare på grunn av den der pølsegryta jeg posta oppskrift til tidligere!
I dag har jeg altså lagd kylling i karrisaus med blomkåls»ris», noe jeg absolutt skal lage igjen! Omnomnom. Oppskrift er som følger:
Kylling i karrisaus
- 1 boks kokosmelk
- 2 kyllingfileter
- karripulver eller paste
- 1/2paprika
- 1 løk
- rømme
- fløte (kan sløyfes)
- hvitløkspulver
- blomkål
- smør/olje til steking
Skjær kyllingfiletene i terninger sånn ca, stek de med smør eller olje. Ha i karri og hvitløkspulver. Mens dette surrer, kutter du løken og finkutter paprikaen. Ha kokosmelk i en kjele (eller stekepannen om du ikke gidder ekstra oppvask) som skal småputre litt og ha i kyllingen. Smak gjerne til med mer karri oppi om du synes det er for lite, jeg bruker ganske mye.
Blank løken i stekepanna / hell den rett oppi (alt etter hva du foretrekker). Ha en klatt rømme og evt litt fløte oppi gryta. Rasp blomkål, stek den i litt smør/olje og ha paprikaen i gryta. Bruk blomkålen som ris.
Den ble en del gulere enn det som vises på bildet da
Det går selvfølgelig an å ha mer eller mindre av noen ingredienser og bytte ut noen om man ønsker det i tillegg til å bruke flere ingredienser. Karrisaus er veldig bra sånn sett. Er man vegetarianer kan man sikkert bytte ut kyllingen med bønner eller linser eller noe annet lurt.
Spis pent!
Oh, dette får jeg kanskje prøve meg på en dag. Det er bare å fortsette med matblogging, hver gang du forteller meg på msn at du har prøvd å lage noe nytt som ble godt kan du jo slenge det ut her… 😉 Begynner å bli vanskelig å huske alt det spennende du har nevnt etterhvert nemlig, så for MIN del kan du slenge det her… *glise pent*
Lover å prøve! 😛
Jeg er ALLTID på utkikk etter nye middagsretter! Så denne skal jeg prøve senere, bare med ris da… 😛 Men det var veldig smart med blomkåls-«ris» 😀
Ja, det er vel egentlig normalt å bruke vanlig ris.. 😛 Men det var minst like godt med blomkål også! Så alt etter hva man foretrekker/kan spise osv. Omnomnom.
Tofu-i-karrisaus! Jeg lover!
Ad veggisvariant: Jeg tror kanskje det funker best med kikerter eller hvite bønner. Og mer grønnsaker.
Tofu er æsj som kjøtt-erstatning. Nei til kjøtterstatningsvegetarisme!
SV: En pakke med 50 stix koster 89 kr (:
Maten så god ut 😀