Kylling i karrisaus

Tenker jeg forsøker meg på litt mer matblogging, jeg. Får jo helt absurd mange besøkende bare på grunn av den der pølsegryta jeg posta oppskrift til tidligere!

I dag har jeg altså lagd kylling i karrisaus med blomkåls»ris», noe jeg absolutt skal lage igjen! Omnomnom. Oppskrift er som følger:

Kylling i karrisaus

 • 1 boks kokosmelk
 • 2 kyllingfileter
 • karripulver eller paste
 • 1/2paprika
 • 1 løk
 • rømme
 • fløte (kan sløyfes)
 • hvitløkspulver
 • blomkål
 • smør/olje til steking

Skjær kyllingfiletene i terninger sånn ca, stek de med smør eller olje. Ha i karri og hvitløkspulver. Mens dette surrer, kutter du løken og finkutter paprikaen. Ha kokosmelk i en kjele (eller stekepannen om du ikke gidder ekstra oppvask) som skal småputre litt og ha i kyllingen. Smak gjerne til med mer karri oppi om du synes det er for lite, jeg bruker ganske mye.

Blank løken i stekepanna / hell den rett oppi (alt etter hva du foretrekker). Ha en klatt rømme og evt litt fløte oppi gryta. Rasp blomkål, stek den i litt smør/olje og ha paprikaen i gryta. Bruk blomkålen som ris.

Den ble en del gulere enn det som vises på bildet da o_O

Det går selvfølgelig an å ha mer eller mindre av noen ingredienser og bytte ut  noen om man ønsker det i tillegg til å bruke flere ingredienser. Karrisaus er veldig bra sånn sett. Er man vegetarianer kan man sikkert bytte ut kyllingen med bønner eller linser eller noe annet lurt.

Spis pent!

7 responses

 1. Oh, dette får jeg kanskje prøve meg på en dag. Det er bare å fortsette med matblogging, hver gang du forteller meg på msn at du har prøvd å lage noe nytt som ble godt kan du jo slenge det ut her… 😉 Begynner å bli vanskelig å huske alt det spennende du har nevnt etterhvert nemlig, så for MIN del kan du slenge det her… *glise pent*

 2. Jeg er ALLTID på utkikk etter nye middagsretter! Så denne skal jeg prøve senere, bare med ris da… 😛 Men det var veldig smart med blomkåls-«ris» 😀

 3. Ja, det er vel egentlig normalt å bruke vanlig ris.. 😛 Men det var minst like godt med blomkål også! Så alt etter hva man foretrekker/kan spise osv. Omnomnom.

 4. Ad veggisvariant: Jeg tror kanskje det funker best med kikerter eller hvite bønner. Og mer grønnsaker.
  Tofu er æsj som kjøtt-erstatning. Nei til kjøtterstatningsvegetarisme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s