Det er ikke ofte jeg matblogger, jeg tror faktisk ikke jeg har gjort det i hele tatt. Men nå må jeg bare dele en oppskrift jeg fant med dere. Det er snakk om italiensk pølsegryte;
1 løk
1 sjalottløk
1 boks hakkede tomater (kræsjtomat, om du vil)
1-2 hvitløksbåter
1 squash
sopp etter ønske
1-2 røkte kjøttpølser (avhengig av størrelsen)
100g hvitost
salt+pepper
Hakk grønnsakene og pølsene opp terninger, bland med tomatene og smak til med salt og pepper. Hell alt i en ildfast form og fordel osten. Gratiner i ovnen i ca 15-20 min på 225 grader. Dette er mer enn nok til to personer.
Retten smaker utrolig godt med hjemmelagd potetmos til:
2 mellomstore poteter per snute
1 skvett melk
1 liten klump smør
Salt+pepper
Vask og skrell potetene. Del de opp i terninger og kok til de er myke. Hell av vannet og begynn å mose. Ha oppi litt smør og melk mens du rører. Ha oppi til du får den konsistensen du vil ha. som regel behøver man ikke så altfor mye, da det fort blir potetsuppe istedet. Krydre med salt og pepper, og eventuelle annet krydder. Spis!
Oppskriften ble notert sånn rett FØR jeg sjekka bloggen din! Hahaha, telepati! *glise*
hahaha, løgner! du fikk den i går 😛
😦 Kunne ikke vi bare late som om vi har telepatiske evner sammen da? Hmmh???
jajo. det var usportslig av meg. jeg tror nok mye annet er sendt via telepati da! 😀 sånn om det hjelper.
Nå har jeg slengt en slik en i ovnen, bare med strimlet svinekjøtt (prøver å tømme kjøleskapet) i stedet for pølser! 😀 Er spent på resultatet!
jeg har det samme forholdet til pølser som du har til banan, tror jeg.
Ella: da kan du jo gjøre sånn som Anne-Britt over deg gjorde; slenge i strimlet svinekjøtt istedet! Eller noe annet du syns er godt, f.eks ekstra grønnsaker 🙂 Om du har det samme forholdet til pølse som jeg har til banan syns jeg synd på deg, det er jo pølser overalt.. Akkurat som med banan.. :S